Recept 35*** (53 stemmen)

Torentje van peperkoek, appel en paté

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

AMUSES A LA CARTE

tijd
10 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Steek met een kleine serveerring (of een borrelglaasje) 2 ronde schijfjes uit elk plakje peperkoek.
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in schijfjes van een halve centimeter. Steek met de serveerring ook ronde schijfjes uit de appelschijven.
  3. Verhit een antikleefpan en voeg de Solo vloeibaar toe. Bestrooi de appelschijfjes met de kristalsuiker en bak ze in twee minuten gaar, tot ze lichtjes karameliseren.
  4. Leg op elk schijfje peperkoek een gebakken appelschijfje en werk af met een lepeltje paté. Is de paté zacht genoeg? Maak dan er dan quenelles van met behulp van twee koffielepeltjes. Zo oogt de presentatie nog nét ietsje mooier.

Ingrediëntenvoor 8 personen

Andere Solo-leden over dit recept (11)

Gepost door christiana1 op 29 december 2014 om 15u07

heerlijk dit kan misschien ook met een stukje gebakken ganzenlever

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie