use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Grietbotsuprême met spinazie in room en tomatenboter
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Grietbotsuprême met spinazie in room en tomatenboter

Grietbotsuprême met spinazie in room en tomatenboter

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g grietbotfilet
  • 120 g zeekraal
  • 350 g spinazie met room
  • 50 g sjalotten
  • 1 ui
  • 1 dl witte wijn
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1 mespuntje suiker of ketchup
  • laurier
  • 1 scheutje light room
  • 100 g Solo
  • 2 velletjes brique-deeg
  • Maanzaad
  • 1 tomaat
  • tijm
  • 0.5 bosje basilicum
  • 2 eetlepels Olijfolie Extra vergine

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Stoof de versnipperde sjalot glazig in een weinig Solo. Voeg de spinazie toe en warm enkele minuten op.
  2. Verwijder de stelen van de zeekraal, warm kort op in een beetje Solo en kruid met peper van de molen.
  3. Bereid de tomatenboter: stoof de versnipperde ui en voeg de in stukken gesneden tomaat toe. Bevochtig met wat witte wijn en voeg het mespuntje suiker of de ketchup en de tomatenpuree toe. Laat alles smelten.
  4. Voeg een scheutje light room toe en laat alles opkoken. Passeer de saus door een zeef, werk op met klontjes harde Solo en kruid met peper en zout. Voeg als laatste de gehakte basilicum toe.
  5. Stoom de grietbotfilets gaar of pocheer ze in de oven met wat witte wijn.
  6. Ronde velletjes (ong. 12 cm doorsnede) brique-deeg kleuren in hete olijfolie.
  7. Bestrooi met wat maanzaad en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
  8. Schik de spinazie in het midden van het bord en leg de vis op de spinazie.
  9. Op de vis plaatst u het brique-deeg en de saus en de zeekraal komt rondom het geheel.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.