Ingrediënten voor 4 personen
- 3 paprika's
- 800 g gepelde tomaten
- 2 blokjes vetarme vleesbouillon
- 1/2 koffielepel oregano
Bereidingswijze
- Ingrediënten
- - 3 paprika’s (geel of oranje)
- - 800 g gepelde tomaten (Benito)
- - 2 blokjes vetarme vleesbouillon
- - 1/2 koffiel. oregano (Topaz)
- Voorbereiding
- Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Bereiding(20 min.)
- Doe de gepelde tomaten, de blokjes paprika en de bouillonblokjes in een kookpot.
- Vul de helft van het blik tomaten met water en giet over de groenten.
- Laat 15 min. koken. Kruid met oregano en mix de soep fijn.
- Tip
- Afwerking
- Giet de soep in diepe borden en bestrooi met croutons. Dien warm op.
- Tip
- - Als u een fluwelige soep wenst, kan u ze door een zeef gieten nadat u ze gemixt hebt.
- - Vervang de oregano door fijngesnipperde peterselie of basilicum. Voeg de kruiden toe nadat u de soep hebt gemixt.
- Voedingswaarde:
- Per bord soep: Energie 62 kcal - Eiwitten 2,4 g - Vetten 0,9 g - Koolhydraten 10,9 g
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?