Tomatensoep met paprika

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten
  2. - 3 paprika’s (geel of oranje)
  3. - 800 g gepelde tomaten (Benito)
  4. - 2 blokjes vetarme vleesbouillon
  5. - 1/2 koffiel. oregano (Topaz)
  6. Voorbereiding
  7. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes.
  8. Bereiding(20 min.)
  9. Doe de gepelde tomaten, de blokjes paprika en de bouillonblokjes in een kookpot.
  10. Vul de helft van het blik tomaten met water en giet over de groenten.
  11. Laat 15 min. koken. Kruid met oregano en mix de soep fijn.
  12. Tip
  13. Afwerking
  14. Giet de soep in diepe borden en bestrooi met croutons. Dien warm op.
  15. Tip
  16. - Als u een fluwelige soep wenst, kan u ze door een zeef gieten nadat u ze gemixt hebt.
  17. - Vervang de oregano door fijngesnipperde peterselie of basilicum. Voeg de kruiden toe nadat u de soep hebt gemixt.
  18. Voedingswaarde:
  19. Per bord soep: Energie 62 kcal - Eiwitten 2,4 g - Vetten 0,9 g - Koolhydraten 10,9 g

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?