use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tomaten gevuld met gehakt, met tomatensaus en noedels
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tomaten gevuld met gehakt, met tomatensaus en noedels

Tomaten gevuld met gehakt, met tomatensaus en noedels

Tomaten zijn nog maar sinds de Tweede Wereldoorlog een algemeen bekend voedingsmiddel in Europa.

De oudst gekende tomaten, deze werden geteeld in Italië, waren gele vruchten. Ze werden dan ook "pomo d'oro" of goud appels genoemd en noemen in het Italiaans nog steeds zo.

Tomaten zijn nog maar sinds de Tweede Wereldoorlog een algemeen bekend voedingsmiddel in Europa.

De oudst gekende tomaten, deze werden geteeld in Italië, waren gele vruchten. Ze werden dan ook "pomo d'oro" of goud appels genoemd en noemen in het Italiaans nog steeds zo.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 dl Knorr Kant-en-klare Tomatensaus
  • Bertolli olijfolie
  • enkele blaadjes basilicum
  • 1 blokje Knorr Finesse Bouillon Vlees
  • 2 blokjes Knorr Finesse Bouillon Pasta & Rijst
  • 1 l water
  • 500 g gemengd gehakt
  • 4 mooie, niet te rijpe tomaten
  • 400 g noedels

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij het hoedje van de tomaten en lepel ze voorzichtig leeg.
  2. Meng het gehakt met het fijngemaakt blokje Knorr Bouillon Vlees.
  3. Vul de tomaten met gehakt en schuif ze een 20-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
  4. Kook intussen de noedels in gezouten water met de bouillonblokjes, giet af en werk af met olijfolie.
  5. Warm intussen de tomatensaus op, breng op smaak met zout en peper en strooi er net voor het serveren de gescheurde basilicumblaadjes in.
  6. Serveer de tomaten op warme borden, nappeer de saus erlangs en serveer met de noedels.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.