Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd uien in ringen, jonge prei, groene en witte selder en raapjes in staafjes en paprika’s in reepjes. Jonge wortelen kan je in hun geheel verwerken, grote wortelen kan je in staafjes snijden. Verdeel bloemkool en broccoli in roosjes en snijd ze vervolgens in plakjes.
  2. Basisbereiding voor bierbeslag:
  3. Zeef 150 g bloem in een kom en voeg er een snuifje zout aan toe. Breek twee eieren. Meng de eidooiers onder de bloem, voeg er twee eetlepels blond bier en 2 eetlepels olie aan toe. Meng deze ingrediënten met de klopper tot een glad deeg. Bedek met plasticfolie en laat een uurtje rusten op kamertemperatuur. De rusttijd is belangrijk voor een goed resultaat. Het deeg zal dan homogeen aan de groenten kleven en zal ook niet krimpen als het in de hete olie wordt gedompeld. Klop ondertussen de eiwitten goed stijf en meng ze onder het beslag als je het gaat gebruiken.
  4. Dompel de groenten onder in dit beslag. Frituur steeds een kleine hoeveelheid in een frituurpan gevuld met olie op 160 tot 190°C. Leg ze een voor een in de hete olie, zo voorkom je dat de olie te sterk afkoelt. Let erop dat de groenten niet aan elkaar gaan kleven. Haal de groenten met een schuimspaan uit de olie als het deeg een goudgele kleur heeft. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Kruid ze eventueel met wat zout en serveer ze warm.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?