Recept 45**** (17 stemmen)

Tajine van kip met pruimen van Fes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

De lekkerste tajine recepten

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat de pruimen in lauw water zwellen.
  2. Pel de uien en de look en hak ze fijn.
  3. Hak de koriander en de peterselie fijn.
  4. Laat de uien fruiten met de Solo tot ze goudbruin zijn.
  5. Leg de in stukken gesneden kip erbij en laat goudbruin worden.
  6. Voeg de koriander en peterselie, safraan, gember, peper en zout toe.
  7. Los het bouillonblokje in een halve liter warm water op.
  8. Giet er de bouillon langzaam bij.
  9. Voeg het kaneelstokje en zo nodig water toe.
  10. Laat de pijnboompitten en de amandelen in een braadpan roosteren.
  11. Wanneer het vlees gaar is (5 min), de pruimen toevoegen.
  12. Laat een tiental minuutjes op een zacht vuurtje sudderen.
  13. Schik de kip in het midden van het bord, giet de saus er rond en leg er enkele pruimen over.
  14. Garneer met pijnboompitten en amandelen.
Tip

Dien op met Marokkaans brood.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Treibeltje op 11 augustus 2015 om 10u20

Het was zeer lekker , bedankt voor het recept

Gepost door Solo op 12 augustus 2015 om 15u47

Met plezier, Treibeltje! ;-)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie