use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Taco’s met kip en guacamole
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Taco’s met kip en guacamole

Taco’s met kip en guacamole

Een lekker taco recept. tacoschelpen boordevol kip, ui en paprika en natuurlijk guacamole. Van deze taco's zal je hele gezin smullen!

Met dit taco recept zet je in een half uur heerlijke gevulde taco's op tafel. Met gebakken kip, ui, paprika en maïs en natuurlijk ontbreekt ook de guacamole niet in dit recept. Lekker veel want avocado is niet alleen erg lekker het is ook nog eens heel gezond.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    30 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 4 kipfilets
  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 3 rijpe avocado's
  • 2 tomaten
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 2 limoenen
  • 1 bosje koriander
  • 40 ml Solo Vloeibaar
  • 8 tacoschelpen
  • 1 blikje maïskorrels à 180 g, uitgelekt

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de kip in stukjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
  2. Verwarm de Solo Vloeibaar in een pan en bak de kip al omscheppend bruin aan. Schep de kip uit de pan en bak de ui en de paprika’s in het bakvet van het kippenvlees. Voeg de kip opnieuw toe zodra de ui en paprika gebakken zijn.
  3. Halveer de avocado’s, wip de pitten eruit, lepel het vruchtvlees uit de helften en snijd het vruchtvlees grof. Halveer de tomaten en haal de pitjes eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de lente-ui in stukjes. Pers de limoenen uit. Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes en snijd het grof.
  4. Meng voor de guacamole de avocado’s, de tomaten en de lente-uitjes, het limoensap en de koriander in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Vul de taco's met het kipmengsel en de maïs. Lepel er flink wat guacamole bovenop. Geef de rest er apart bij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.