Stoofpotje van everzwijn met pastinaakpuree
Met dit winterse stoofpotje met everzwijn en pastinaakpuree overtuig je zelfs wie niet zo van wild houdt. Wij zijn fan!
90 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 - 800 g everzwijncarbonade
- Voor de marinade:
- 25 cl sinaasappelsap
- 25 cl rode wijn
- Solo Wikkel
- 2 kruidnagels
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl rode peperbesjes
- 2 kaneelstokjes
- 2 steranijs
- versgemalen peper
- 1 ui
- 400 - 500 ml wildfond
- 1 - 2 el veenbessencompote
- 1 el balsamico-azijn
- Voor de geroosterde groenten:
- 1 zakje spruiten (500 g)
- 1 bosje rapen
-
- grof zeezout
- komijnzaad
- Voor de puree:
- 4 grote aardappelen (vb. bintjes)
- 400 g pastinaak
- 1 ui
- 1 dl melk
- peper
- zout
- nootmuskaat
- evt. geraspte mierikswortel
Bereidingswijze
- Bereid de stoofpot:
- Meng in een ruime kom alle ingrediënten van de marinade tot een gladde massa. Doe de blokjes everzwijncarbonade erbij en meng alles goed door elkaar. Laat het vlees minstens 4 uur tot een dag afgedekt in de koelkast marineren. Haal de stukjes vlees uit de marinade, dep goed droog met keukenpapier en bewaar de marinade. Snipper de ui fijn en verhit een klontje Solo in een kookpot met dikke bodem. Schroei het everzwijn rondom snel dicht. Voeg dan de fond, de veenbessencompote, de balsamico-azijn en de rest van de marinade toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ca. 45 minuten verder sudderen.
- Bereid de pastinaakpuree:
- Schil de aardappelen, kook ze gaar in lichtgezouten water en stamp ze tot puree. Pel en snipper de ui. Schil de pastinaak en snijd hem in blokjes. Laat een klontje Solo smelten in een kookpot en fruit de ui erin. Voeg de pastinaak en de melk toe, zet het deksel op de pot en laat gaar stoven. Pureer de pastinaak en schep hem door de aardappelpuree. Werk af met peper, zout, nootmuskaat en eventueel wat geraspte mierikswortel (extra pittig).
- Bereid de geroosterde groenten:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Was en snijd de spruiten doormidden. Was de raapjes en snijd ze in partjes. Dep ze droog, besprenkel ze met wat Solo Vloeibaar en kruid met peper en grof zeezout. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ca. 20 minuten roosteren in de oven. Werk af met geroosterd komijnzaad.
- Serveer de everzwijnstoofpot met de pastinaakpuree, de geroosterde groenten en eventueel wat veenbessencompote.
Andere Solo-leden over dit recept (7)
Gepost door Alpha op 04 december 2015 om 17u49
Een hele lekker gerecht :-)
Gepost door Solo op 16 december 2015 om 13u41
Dankjewel Alpha!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?