hoofdgerecht
Stoemp met bieslook, zilveruitjes en grijze garnalen
van Jeroen de Pauw
Deze stoemp met garnalen bewijst hoe lekker simpele kost kan zijn. Je zet hem bliksemsnel op tafel met maar een paar eenvoudige ingrediënten. Zeker proberen!
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 600 g grijze garnalen
- Solo Vloeibaar Light
- 800 g puree-aardappelen
- peper en zout
- 20 diepvries- of verse zilveruitjes
- bieslook
- nootmuskaat
- 1 potje zure room
- 1 krop sla
- olijfolie
- azijn
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze vervolgens in gezouten water.
- Giet af en pureer.
- Hak de zilveruitjes en de bieslook fijn en voeg bij de puree. Voeg er ook flink wat Solo Vloeibaar Light aan toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
- Vul een ring met een laagje puree en een laagje grijze garnalen.
- Werk af met een lepeltje zure room en verwijder de ring.
- Dien op met een groene salade en een vinaigrette van olijfolie, azijn, peper en zout.
