use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kabeljauw in kruidenkorst met fijne groentjes en crème van bladpeterselie
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kabeljauw in kruidenkorst met fijne groentjes en crème van bladpeterselie

Kabeljauw in kruidenkorst met fijne groentjes en crème van bladpeterselie

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • 2 eetlepels verse dragon
  • 2 eetlepels verse basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 mespuntje currypoeder
  • 100 g broodkruim
  • 2 eetlepels Solo vloeibaar
  • 1 eiwit
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 40 cl crème fraîche
  • sap van een halve citroen
  • 8 jonge worteltjes
  • 4 groene aspergepunten
  • 100 g sluimererwten
  • 1 courgette

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout. Hak de bieslook, de dragon en de basilicum fijn en mix ze samen met een eetlepel Solo, het broodkruim en het eiwit. Besmeer de kabeljauwhaasjes aan één zijde met dit verse kruidenmengsel.
  2. Bereid de crème van bladpeterselie. Pocheer eerst de bladpeterselie een viertal minuten in kokend water. Giet af, verfris onder de kraan en laat goed uitlekken. Mix de gepocheerde bladpeterselie in een sauspannetje met de crème fraîche, het citroensap, peper, zout en currypoeder tot een glad sausje. Laat zachtjes opwarmen.
  3. Snijd de worteltjes, de sluimererwten en de courgettes in staafjes. De aspergepunten laat je heel. Blancheer alle groenten beetgaar in lichtgezouten water. Houd ze warm.
  4. Bak de kabeljauwhaasjes gaar in een eetlepel Solo vloeibaar, te beginnen met de kant waarop de kruidenkorst zit.
Dresseer op elk bord een kabeljauwhaasje met de kruidenkorst naar boven en schik er de groentjes bij. Werk af met de warme peterseliecrème en wat verse basilicumblaadjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.