use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Soufflé van verse kaas en pompoen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Soufflé van verse kaas en pompoen

Soufflé van verse kaas en pompoen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g suiker
  • 3 eetlepels suiker
  • 40 g Solo
  • Solo om de vormen in te smeren
  • 2 dl melk
  • 40 g bloem
  • 400 g pompoen
  • 2 kaneelstokjes
  • 100 g verse kaas
  • 3 eieren
  • 75 g noten
  • muntblaadjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat het pompoenvlees met de kaneelstokjes en de suiker in een pan met dikke bodem en 1 glas water afgedekt op zeer zacht vuur garen.
  2. Verwijder de kaneelstokjes, mix glad.
  3. Voeg dan de Solo, de melk, de bloem en de kaas toe.
  4. Splits de eierdooiers van de eiwitten en voeg de dooiers aan de bereiding toe.
  5. Klop de eiwitten zeer stevig op met 3 lepels suiker en spatel ze voorzichtig door de bereiding.
  6. Smeer de vormpjes in met Solo en verdeel er het deeg in.
  7. Schuif ze 20 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.
  8. Maal de noten zeer fijn.
  9. Bestrooi de soufflés met de noten en versier met de muntblaadjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.