Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Zeef de bloem. Breng in een kookpot 250 ml water aan de kook en laat er de Solo in blokjes al roerend in smelten.
  3. Meng er met een spatel de gezeefde bloem door. Roer goed tot het beslag loskomt van de bodem. Neem de pan van het vuur en roer er de vier eieren krachtig een voor een onder.
  4. Laat het beslag een halfuurtje rusten. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het soezenbeslag in een spuitzak met grote vulmond. Spuit een twintigtal soesjes met een doorsnede van +/- 3 cm op het bakpapier. Opgelet: laat minstens een ruimte van 3 cm tussen elk soesje, want ze nemen tijdens het bakken nog toe in volume.
  5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de soesjes 12 minuten in de voorverwarmde oven. Neem ze na baktijd uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
  6. Doe intussen de room in een kom. Snijd de vanillestok door, schraap de zaadjes eruit en voeg ze toe aan de room. Voeg ook het snuifje suiker toe en klop de slagroom stijf.
  7. Maak een inkeping in de onderkant van elke afgekoeld soesje. Doe de slagroom in een spuitzak met klein vulmondje en vul elk soesje er mee.
  8. Laat de chocolade smelten au bain marie. Schik de soezen piramidegewijs op elkaar en giet over elk laagje wat chocoladesaus, zodat de soezen goed blijven staan. Overgiet daarna rijkelijk met de rest van de chocoladesaus en serveer.

Tip

Heb je geen spuitzak? Geen probleem: neem een plastic huishoudzakje en knip er het puntje af (naargelang de dikte die je nodig hebt).

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Mariejos op 07 december 2012 om 13u36

Heel makkelijk te makken en de kinderen smullen ervan. Succes verzekerd.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?