Recept 45**** (39 stemmen)

Soezen met vanillecrème

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Onze dessertklassiekers

tijd
55 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Breng het water aan de kook met de Solo en een snuifje zout.
  2. Meng met de bloem en laat het goed drogen op een hoog vuur.
  3. Verwarm ondertussen de oven op 210° C.
  4. Voeg 3 eieren één voor één toe tot je een glad deeg bekomt.
  5. Spuit kleine soesjes op een met Solo Vloeibaar ingesmeerde bakplaat en bestrijk ze met een opgeklopte eierdooier.
  6. Bak de soezen 15 minuten in de oven.
  7. Breng de melk aan de kook met het opengespleten vanillestokje.
  8. Klop de eierdooier met de suiker op en meng dan met de Maïzena.
  9. Giet de kokende melk erbij en laat even opkoken.
  10. Zet de crème daarna op een koele plaats.
  11. Smelt de pure en witte chocolade in aparte pannetjes.
  12. Voeg in elk pannetje de helft van de room toe en meng tot je een egale kleur krijgt.
  13. Snij een kleine opening in de soesjes en vul ze met vanillecrème, gebruik hiervoor een spuitzak.
  14. Dip ze in de witte of donkere chocoladesaus.

Andere Solo-leden over dit recept (20)

Gepost door karpelleeuw op 16 november 2013 om 20u25

Om soezen mooi te krijgen moet men altijd zien dat het deeg goed stevig is en niet meer slapjes dat het wat platvalt als je het uitspuit !! karpelleeuw

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie