use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Scampibrochettes op citroengras met een Solo-marinade van limoen en koriander
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Scampibrochettes op citroengras met een Solo-marinade van limoen en koriander

Scampibrochettes op citroengras met een Solo-marinade van limoen en koriander

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 24 gepelde scampi's
  • 8 stengels citroengras
  • 2 limoenen
  • 1 bosje koriander
  • 150 g Solo
  • 2 dl gembersiroop *

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Reinig de scampi’s door met een scherp mes een inkeping langs de rugzijde te maken. Trek het zwarte darmkanaaltje eruit (dat kan namelijk een bittere bijsmaak geven).
  2. Maak met het mes een puntje aan elke stengel citroengras. Prik daarna 3 scampi’s op elke stengel.
  3. Pers de limoenen. Spoel de verse koriander kort, droog hem en snipper hem fijn. Meng in een kom de Solo, de gembersiroop, het limoensap en de koriander tot een gladde, kruidige massa.
  4. Borstel de scampibrochettes goed in met het Solo-mengsel en rooster ze 2 minuten aan elke kant op de barbecue.
Saustip! Bij vers gegrilde zeevruchten blijft Calvé Whisky Cocktail dé perfect match. *Gembersiroop vind je in de afdeling exotische delicatessen of wereldkeuken van je supermarkt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.