Recept 45**** (9 stemmen)

Scampibrochettes op citroengras met een Solo-marinade van limoen en koriander

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

BBQ recepten

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Reinig de scampi’s door met een scherp mes een inkeping langs de rugzijde te maken. Trek het zwarte darmkanaaltje eruit (dat kan namelijk een bittere bijsmaak geven).
  2. Maak met het mes een puntje aan elke stengel citroengras. Prik daarna 3 scampi’s op elke stengel.
  3. Pers de limoenen. Spoel de verse koriander kort, droog hem en snipper hem fijn. Meng in een kom de Solo, de gembersiroop, het limoensap en de koriander tot een gladde, kruidige massa.
  4. Borstel de scampibrochettes goed in met het Solo-mengsel en rooster ze 2 minuten aan elke kant op de barbecue.
Tip

Saustip! Bij vers gegrilde zeevruchten blijft Calvé Whisky Cocktail dé perfect match.

*Gembersiroop vind je in de afdeling exotische delicatessen of wereldkeuken van je supermarkt.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Solo op 26 juli 2013 om 12u38

Dankjewel voor de tip Mieke!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie