Recept 55***** (1 stem)

Scampi met tomatencouillie

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

hapjes vis/schaaldieren

tijd
15 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Tomatencouillie:
  2. Snij 1 sjalotje heel fijn.
  3. 1 teentje look geplet.
  4. De tomaat in kwartjes snijden en ontdoen van de pitjes en het vel. Het vruchtvlees in blokjes snijden.
  5. Stoof het sjalotje glazig (niet laten kleuren)aan in een klontje solo.
  6. Voeg het geplette lookteentje samen met een snuifje tijm toe.
  7. Blus het geheel met de witte wijn en voeg nu het versneden tomatenvlees toe en kruid met peper & zout.
  8. Laat dit alles enkele minuten stoven op een laag pitje.
  9. Bak ondertussen de scampi in boter en kruid met peper & zout.
  10. Verdeel de scampi in de schaaltjes en doe er een koffielepel van de tomatencouillie over. Werk af met gesneden bieslook.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie