Ingrediënten voor 4 personen
- 12 scampi
- 1 tomaat
- 1 sjalotje
- 1 teentje look
- 4 cl droge witte wijn
- peper & zout
- thym
- bieslook
Bereidingswijze
- Tomatencouillie:
- Snij 1 sjalotje heel fijn.
- 1 teentje look geplet.
- De tomaat in kwartjes snijden en ontdoen van de pitjes en het vel. Het vruchtvlees in blokjes snijden.
- Stoof het sjalotje glazig (niet laten kleuren)aan in een klontje solo.
- Voeg het geplette lookteentje samen met een snuifje tijm toe.
- Blus het geheel met de witte wijn en voeg nu het versneden tomatenvlees toe en kruid met peper & zout.
- Laat dit alles enkele minuten stoven op een laag pitje.
- Bak ondertussen de scampi in boter en kruid met peper & zout.
- Verdeel de scampi in de schaaltjes en doe er een koffielepel van de tomatencouillie over. Werk af met gesneden bieslook.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?