use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Salade van gerookte makreel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Salade van gerookte makreel

Salade van gerookte makreel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 makreel (gerookte)
  • 4 trostomaatjes
  • 1 avocado
  • 0.5 teentje knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • Bertolli extra vierge olijfolie
  • 3 stronkjes witlof
  • ravigotesaus

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Ontdoe de makreel van kop, vel en graatjes. Snijd het visvlees in kleine stukjes.
  2. Kruis met een mesje de tomaten in, dompel ze ca. 10 seconden in kokend water, spoel ze af met koud water en haal het vel eraf. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Snijd de avocado rond de pit in de lengte doormidden en draai de twee helften van de pit los. Verwijder de pit, schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in blokjes. Pel en snipper de knoflook.
  4. Meng alle ingrediënten tot een salade en breng deze op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper.
  5. Snijd de stronkjes van de witlof en verwijder de buitenste blaadjes. Haal de rest van de blaadjes los en schep in elk blaadje wat salade. Schik de gevulde blaadjes op een mooie schaal. Plaats in het midden een kommetje ravigotesaus en schep alvast een lepeltje saus op ieder blad.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.