use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Roze meringue
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Roze meringue

Roze meringue

Gepost door Carte d'Or

Gepost door Carte d'Or

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 6 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (200 g/400 ml)
  • 2 eiwitten
  • 125 g basterdsuiker
  • 0.5 tl maizena
  • druppeltjes rode of roze voedingskleurstof

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 100ºC en leg een bakplaat klaar met bakpapier.
  2. Mix de eiwitten en maïzena met een elektrische mixer in een metalen kom totdat je een stijf beslag krijgt.
  3. Voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe en klop onafgebroken totdat je een dik en glanzend beslag krijgt. Voeg als laatste de kleurstof toe en meng deze goed onder het beslag.
  4. Schep de meringue in een grote spuitzak met een stervorming spuitmondje.
  5. Maak kleine spiraaltjes van ongeveer 5 cm doorsnede. Zorg ervoor dat je steeds gelijke druk uitoefent op de spuitzak terwijl je de spiraaltjes maakt. Zo zorg je dat de meringues allemaal goed op elkaar lijken.
  6. Zet de meringues 75 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat de meringues nog een uur in de oven zitten om goed te drogen. Laat de meringues nu volledig afkoelen.
  7. Schep het Carte D'Or Vanilleroomijs in de tweede spuitzak. Spuit een rozet op de onderste meringuehelft en plaats de tweede helft er bovenop.
  8. Leg de meringues op een schaal. Herhaal dit proces tot alle meringuehelften op zijn.
  9. Dien onmiddellijk op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.