Recept 45**** (15 stemmen)

Roosvormige appelcupcakes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Cupcakes maken: laat je creativiteit de vrije loop!

tijd
110 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven).
  2. Meng de bloem met de poedersuiker, de Solo Patisserie, het ei en de eidooier en kneed het deeg.
  3. Schil de appels. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in fijne schijven.
  4. Giet het water en het citroensap in een pan. Voeg de appelplakjes toe en warm alles 2 tot 3 minuten op (laat het niet koken, de appelschijven moeten gewoon zacht en buigzaam zijn).
  5. Rol het deeg uit, gebruik een glas om er cirkels uit te snijden, en leg het deeg in de muffinvorm die is ingevet met Solo Patisserie. Leg de appelschijfjes op die manier dat ze de vorm van een roos aannemen. Om een roos te maken, begin je aan de buitenste rand: leg de appelschijfjes gedeeltelijk over elkaar en buig ze lichtjes in golven. Doe hetzelfde met de andere schijfjes tot het midden van de cupcake. Op het einde vormen de appelschijfjes een roos.
  6. Bak de cupcakes ongeveer 40-50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen en bestrooi ze met kaneel en poedersuiker. Je roosvormige cupcakes zijn klaar!

Ingrediëntenvoor 12 personen

Andere Solo-leden over dit recept (11)

Gepost door shiraske op 29 oktober 2015 om 15u12

bij mij is dit receptje niet gelukt ,ligt het aan de bloem of wat ? ik weet het niet ,er staat eigenlijk niet bij welke bloem je moet gebruiken ik kon het deeg niet uitrollen spijtig dat het is mislukt ps.ik ben maar een beginnelingske en weet nog niet veel

Gepost door Solo op 12 november 2015 om 16u16

Hoi Shiraske, wat jammer dat het recept niet gelukt is bij jou. Voor dit recept mag je gewone bloem gebruiken.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie