Roodbaarsfilet met sjalotten

14 (14)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit een pan en stoof de sjalotten snel op een hoog vuur.
  3. Breng het witbier aan de kook in een kleine kookpot.
  4. Halveer de temperatuur zodra het kookpunt wordt bereikt.
  5. Voeg de room en het citroensap toe.
  6. Laat de saus nog enkele minuten sudderen.
  7. Vet een ovenschotel in met Solo.
  8. Leg de sjalotten op de bodem.
  9. Kruid de roodbaarsfilets met peper en zout.
  10. Schik de visfilets op de sjalotten.
  11. Overgiet met saus.
  12. Plaats de schotel in de oven en laat 15 minuten braden tot het visvlees ondoorschijnend wit is.
  13. Schik de visfilets op aparte borden.
  14. Overgiet ze met de saus en garneer met blokjes tomaat en gehakte koriander.

Tip

Dien de schotel op met gestoomde of in olijfolie gebraden krielaardappeltjes of met puree.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 02 augustus 2012 om 14u03

Dank je wel voor de opmerking, cacaroline. Je kan volgende keer naar eigen smaak wat minder sjalot toevoegen.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?