use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Roodbaarsfilet met sjalotten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Roodbaarsfilet met sjalotten

Roodbaarsfilet met sjalotten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2.5 dl witbier
  • 1 eetlepel Bertolli Extra Vergine
  • 8 sjalotten gepeld en gehakt
  • 1 koffielepel Solo (op kamertemperatuur)
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel citroensap
  • 600 g roodbaarsfilet
  • 4 trostomaten in blokjes
  • 2 eetlepel koriander gehakt

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit een pan en stoof de sjalotten snel op een hoog vuur.
  3. Breng het witbier aan de kook in een kleine kookpot.
  4. Halveer de temperatuur zodra het kookpunt wordt bereikt.
  5. Voeg de room en het citroensap toe.
  6. Laat de saus nog enkele minuten sudderen.
  7. Vet een ovenschotel in met Solo.
  8. Leg de sjalotten op de bodem.
  9. Kruid de roodbaarsfilets met peper en zout.
  10. Schik de visfilets op de sjalotten.
  11. Overgiet met saus.
  12. Plaats de schotel in de oven en laat 15 minuten braden tot het visvlees ondoorschijnend wit is.
  13. Schik de visfilets op aparte borden.
  14. Overgiet ze met de saus en garneer met blokjes tomaat en gehakte koriander.
Dien de schotel op met gestoomde of in olijfolie gebraden krielaardappeltjes of met puree.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.