Recept 55***** (1 stem)

Rijst uit de oven met bloemkool en kip

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Rijst recepten

tijd
55 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de abrikozen in stukjes. Pel en snijd de ui fijn. Verdeel de bloemkool in heel kleine roosjes.
  3. Verhit de Solo margarine in een hapjespan en bak hierin de kipreepjes 3 minuten en schep geregeld om. Voeg de ui toe en bak nog 3 minuten Roer de kerrie, de kaneel, de abrikozen en de (ongekookte) rijst erdoor.
  4. Doe de bloemkool in een grote (ingevette) ovenschaal (ca. 2.5 l). Verdeel het rijstmengsel erover en schenk de bouillon erbij. Dek af met een deksel of aluminiumfolie.
  5. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 40 minuten gaar worden.
  6. Hak ondertussen de koriander fijn.
  7. Breng de rijst op smaak met peper, eventueel nog wat zout en nog een snufje kaneel. Schep de koriander erdoor. Verdeel de gouden rijst over 4 borden.
Tip

Ook lekker om in dit gerecht -in plaats van abrikozen- gewelde krenten of rozijnen te gebruiken.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie