Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Voor de cake:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakvorm voor cupcakes goed in en bestrooi met bloem of gebruik bakpapiertjes voor cupcakes.
  3. Klop de Solo en de suiker tot je een licht en luchtig mengsel hebt. Voeg de eieren toe en klop het geheel gedurende één minuut. Roer er vervolgens de vanille onder tot alles één geheel vormt.
  4. Neem een tweede kom en meng er het cacaopoeder, de kleurstof en 2 eetlepels water in. Voeg dit mengsel al roerend toe aan het beslag uit de eerste kom.
  5. Weeg de bloem, de Maïzena, het bakpoeder en het zout af. Voeg afwisselend een deel van het bloemmengsel en een deel van de yoghurt bij het beslag, en roer het zachtjes om.
  6. Verdeel het beslag met een lepel in de bakvorm voor cupcakes en bak ze gedurende 20 à 25 minuten.
  7. Laat de cupcakes afkoelen voor je ze glaceert.
  8. Voor het glazuur:
  9. Klop de bloem en de melk samen in een steelpan. Laat het mengsel voorzichtig koken terwijl je blijft roeren, tot het geheel een dik beslag vormt. Laat het vervolgens afkoelen in de koelkast.
  10. Meng de Solo, de suiker en het vanille-extract samen. Voeg het mengsel van bloem en melk geleidelijk toe (maak het glazuur op voorhand zodat het voldoende tijd heeft om af te koelen). Klop alles goed op en voeg melk of room toe om je glazuur de juiste dikte te geven. Glaceer de bovenkant van de cupcakes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door mariecola op 06 augustus 2014 om 19u58

lekker

Hoeveel sterren geef jij dit recept?