use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Mug Cake met Citroen, Maanzaad en Amandel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mug Cake met Citroen, Maanzaad en Amandel

Mug Cake met Citroen, Maanzaad en Amandel

Versgebakken mug cake met citroen, maanzaad en amandel in een kwartiertje? Mok pakken, vullen en in je microgolf poppen. Zó klaar, smullen maar!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    1 porties

Ingrediënten
 

  • 1.5 el Solo
  • 2.5 el kristalsuiker
  • 2 el zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • 1 el melk
  • 1 el citroensap
  • 3 el amandelpoeder
  • 1 tl maanzaad

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Doe de Solo in een grote koffiemok en smelt hem gedurende een halve minuut in de magnetron op 750 W. Voeg de suiker toe en meng krachtig met een vork.
  2. Voeg het ei toe, roer goed en giet er nadien de melk en het citroensap bij. Meng opnieuw krachtig.
  3. Voeg het amandelpoeder en de bloem toe. Meng alles met de vork tot je een glad deeg hebt. Voeg als laatste het maanzaad toe en roer opnieuw.
  4. Bak de mok met inhoud 90 seconden in de magnetron op 750 W. Controleer op gaarheid door met een scherp mes langs de binnenwand van de mok te glijden. Laat eventueel nog 30 seconden langer bakken als het deeg nog te vloeibaar is. Laat de mug cake 5 minuten afkoelen voor je hem serveert.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.