Raketsla met perziken en Italiaanse ham
Dit Italiaans lunchgerecht op basis van raketsla met perzik en ham is een trendy variant op meloen met parmaham. Check de video en maak deze topper zelf in 20 minuutjes.
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 perziken
- 3 eetlepels honing
- enkele takjes verse tijm
- 50 g Solo Wikkel
- 100 g raketsla
- olijfolie
- 1 limoen
- enkele okkernoten
- 160 g Italiaanse ham
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Snij de perziken in achtsten, doe ze in een ovenschaal en lepel er de honing over. Strooi er enkele takjes tijm over. Snij de Solo in kleine blokjes en leg die bovenop de perziken. Laat de perziken nu 15 minuten garen in de oven.
- Was ondertussen de raketsla en doe ze in een kom. Kruid met peper, zout en olijfolie. Pers de limoen. Besprenkel de raketsla met het sap. Strooi de okkernoten over de sla en leg er ook de plakken Italiaanse ham op. Voeg ten slotte de perziken toe. Serveer met een lekker stukje brood.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door wuiten op 31 januari 2015 om 18u36
Heb dit als voorgerecht gemaakt bij een diner, iedereen vond het lekker, dus voor herhaling vatbaar.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?