Raketsla met perziken en Italiaanse ham

14 (14)
20 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
  2. Snij de perziken in achtsten, doe ze in een ovenschaal en lepel er de honing over. Strooi er enkele takjes tijm over. Snij de Solo in kleine blokjes en leg die bovenop de perziken. Laat de perziken nu 15 minuten garen in de oven.
  3. Was ondertussen de raketsla en doe ze in een kom. Kruid met peper, zout en olijfolie. Pers de limoen. Besprenkel de raketsla met het sap. Strooi de okkernoten over de sla en leg er ook de plakken Italiaanse ham op. Voeg ten slotte de perziken toe. Serveer met een lekker stukje brood.

Tip

Okkernoten of walnoten bevatten beschermende vetten die de bloedvaten en het hart soepel en gezond houden. In de herfst kan je ze zelf gaan rapen in het park of het bos. Je vindt ze ook bij het gedroogd fruit in je supermarkt. Goed gedroogde noten zijn maanden houdbaar.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door wuiten op 31 januari 2015 om 17u36

Heb dit als voorgerecht gemaakt bij een diner, iedereen vond het lekker, dus voor herhaling vatbaar.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?