Recept 25** (1 stem)

Ragout van konijn

Dit is een recept van

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175° (hete lucht).
  2. Versnijd het konijn, of laat de slager dat doen.
  3. Blancheer de spekblokjes enkele seconden in kokend water, giet af en dep droog.
  4. Bak de spekblokjes in hete solo, haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Kruid de stukken konijn met pezo en bak ze aan in de vetstof van het spek.
  6. Bestrooi met 1 eetlepel bloem en laat 10 minuten garen in de warme oven.
  7. Bevochtig met de wijn en kippenbouillon, voeg er de tijm, laurier en het geplet teentje knoflook aan toe.
  8. Zet een deksel op de pot en laat 20 minuten verder garen in de oven.
  9. Blancheer de uitjes enkele seconden in kokend water, laat ze uitlekken.
  10. Bak ze in wat hete solo en kruid met pezo.
  11. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes, bak ze in hete solo gaar, voeg het gebakken spek toe..
  12. Voeg zilveruitjes, champignons en spek toe aan het stoofpotje en laat een vijftal minuten samen sudderen zodat alle smaken goed versmolten zijn.
  13. Dien op met gebakken aardappelen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?