Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Spoel de groenten grondig in koud water. Schil de raapjes en de wortelen. Snijd alle groenten in stukken van ongeveer gelijke grootte. Doe de kikkererwten in een vergiet en laat ze uitlekken. Hak de chilipeper fijn. Snijd de tomaten in fijne blokjes en houd ze opzij als garnituur.
Zet de tajine op het vuur en doe er wat Solo vloeibaar in. Voeg de groentenstukken toe en bak ze enkele minuten op hoog vuur.
Kruid met zout, komijn, de fijngesneden steeltjes van de bladpeterselie (de blaadjes gebruik je straks als garnituur net voor het opdienen), chilipeper en harissa.
Voeg nu de kikkererwten en de olijven toe aan de tajine. Giet het water over de groentjes en laat alles 20 minuutjes garen op een zacht vuurtje. Controleer of alle groenten beetgaar zijn en draai dan het vuur onder de tajine uit.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg er de plakjes fetakaas op en zet ze een vijftal minuutjes onder de grill. Neem ze uit de oven als de fetaplakjes mooi bruin zijn.
Dit typische gerecht serveer je in de tajine. Schik de gegrilde plakjes feta op de groentjes en werk af met gehakte koriander, wat bladpeterselie en tomatenblokjes. Zet het deksel op de tajine. Reken maar op een spontaan "Hmmm!" van je tafelgasten, wanneer je de tajine opent aan tafel!