use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vegetarische tajine met gegrilde feta
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vegetarische tajine met gegrilde feta

Vegetarische tajine met gegrilde feta

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 wortelen
  • 4 rapen
  • 2 courgettes
  • 3 paprika's (groen, rood en geel)
  • 2 uien
  • 2 aubergines
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 chilipeper
  • 2 tomaten
  • Solo Vloeibaar
  • komijn
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 mespunt harissa
  • 1 doosje zwarte gedroogde Griekse olijven
  • 20 cl water
  • 4 plakjes feta
  • koriander

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Spoel de groenten grondig in koud water. Schil de raapjes en de wortelen. Snijd alle groenten in stukken van ongeveer gelijke grootte. Doe de kikkererwten in een vergiet en laat ze uitlekken. Hak de chilipeper fijn. Snijd de tomaten in fijne blokjes en houd ze opzij als garnituur.
  2. Zet de tajine op het vuur en doe er wat Solo vloeibaar in. Voeg de groentenstukken toe en bak ze enkele minuten op hoog vuur.
  3. Kruid met zout, komijn, de fijngesneden steeltjes van de bladpeterselie (de blaadjes gebruik je straks als garnituur net voor het opdienen), chilipeper en harissa.
  4. Voeg nu de kikkererwten en de olijven toe aan de tajine. Giet het water over de groentjes en laat alles 20 minuutjes garen op een zacht vuurtje. Controleer of alle groenten beetgaar zijn en draai dan het vuur onder de tajine uit.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg er de plakjes fetakaas op en zet ze een vijftal minuutjes onder de grill. Neem ze uit de oven als de fetaplakjes mooi bruin zijn.
Dit typische gerecht serveer je in de tajine. Schik de gegrilde plakjes feta op de groentjes en werk af met gehakte koriander, wat bladpeterselie en tomatenblokjes. Zet het deksel op de tajine. Reken maar op een spontaan "Hmmm!" van je tafelgasten, wanneer je de tajine opent aan tafel!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.