use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Rabarbercrumble
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • Vulling:
  • 500 g rabarber
  • 40 g suiker
  • 5 g kaneelpoeder (ca. 1 tl)
  • Kruimeldeeg:
  • 90 g bloem
  • 50 g suiker
  • 50 g Solo Vloeibaar
  • Extra:
  • 4 kleine ovenvaste schaaltjes (ca. 200 ml)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven).
  2. Schil de rabarber en snijd de stengels in kleine stukjes. Meng ze in een pan met de suiker.
  3. Kook ze 8 minuten op een hoog vuur, schep geregeld om. Voeg de kaneel toe en laat een beetje afkoelen terwijl je het kruimeldeeg maakt.
  4. Meng met een vork in een grote kom de bloem met de suiker, een snufje zout en de Solo tot een kruimeldeeg.
  5. Schep het rabarbermengsel in de ovenvaste schaaltjes. Verdeel het kruimeldeeg erover. Bak de rabarber’crumble’ in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
De vulling en het kruimeldeeg kun je goed voorbereiden en het (in de koelkast bewaarde) kruimeldeeg er vlak voor het bakken over strooien.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.