use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Quiche van spruitjes en haas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Quiche van spruitjes en haas

Quiche van spruitjes en haas

Een quiche van spruitjes en haas: het was vast nog niet in je opgekomen. Dit recept is niet alleen ontzettend verrassend, maar ook een schot in de roos als je heel wat punten wil scoren.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur 10 min
  • Kooktijd
    1 uur 5 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 150 g bloem
  • 75 g koude Solo
  • 1 koffielepel zout
  • 2 eetlepel ijskoud water
  • 1 hazenbout
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • 350 g spruitjes
  • 250 ml light room
  • zout
  • 4 eieren
  • zwarte peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Zeef de bloem boven een kom. Voeg de Solo en het zout toe. Doe het ijskoude water erbij en kneed snel tot een samenhangende deegbal. Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Bak de haas aan alle kanten bruin en laat in 1 uur gaar worden in een pan met gesloten deksel.
  3. Laat afkoelen en snij het vlees in repen van het bot.
  4. Kook de spruitjes 10 minuten al dente.
  5. Snijd ze doormidden.
  6. Vet een springvorm in met de Solo Vloeibaar.
  7. Rol het deeg uit tot net iets groter dan de vorm.
  8. Leg het deeg in de vorm, snij overtollige randen weg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  9. Leg de haas en de spruitjes daarop.
  10. Klop de eieren los en voeg de light room toe. Kruid met peper en zout.
  11. Giet het mengsel in de vorm. Bak in een oven van 220° C en laat in 45 minuten mooi bruin worden.
  12. Lekker met een fris groen slaatje.
Laat het vlees en de groenten voor je quiche van spruitjes en haas eerst goed afkoelen voor je alles op het deeg legt. Anders wordt de bodem te vochtig.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.