Quarte-quartcake met Solo

De eenvoudigste manier om zelf een overheerlijke cake te bakken: de 4/4 cake. Met 4 simpele ingrediënten en een kwartiertje voorbereiding tover je deze quatre-quartcake moeiteloos uit je oven.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165°C.
  2. Doe de Solo in blokjes in een kom en klop hem met de mixer luchtig. Voeg de kristalsuiker toe en klop verder. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en klop verder.
  3. Zeef de bloem op het beslag en spatel hem er voorzichtig onder.
  4. Bestrijk een cakevorm met wat Solo vloeibaar en giet er het cakebeslag in. Schuif de cake in de oven en bak hem goudbruin en gaar in 45 minuten.
  5. Ontvorm de cake en laat hem afkoelen op een rooster.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door René De Maeyer op 14 februari 2020 om 18u18

Sorry; ik probeer dit en het lukt niet; zal wel aan mij liggen ingr 250 ge patisserie solo - 250 gr zelfrijzende bloem - 250 gr fijne suiker en 4 eieren oven op 180 gr baktijd 1 uur oven is een Moulinex Ox48581- ik zet de cake op de rooster en daaronder staat de drupplaat in schuif de vorm in de breedte in de oven wat doe ik fout

Gepost door Solo op 28 februari 2020 om 19u35

Dag Réne, wat jammer dat jouw cake niet lukt! Wat loopt er precies mis? Probeer anders eens je hoeveelheden aan te passen zaols in het receptje staat: 200 gr Solo, suiker en (gewone) bloem. De oven op 165 graden en de cake 45 minuutjes laten bakken. Hopel

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?