Ingrediënten voor 4 personen
- 6 dunne preien
-
- 12 plakken gekookte ham
- 2 eieren
- 1 el gehakte peterselie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de eieren hard, pel ze en hak ze grof. Was de preien en snijd het harde groen en het onderste stukje weg. Snijd de overgebleven stengels elk in 2 stukken van ongeveer 10 cm. Kook ze in 8 à 10 minuten gaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
- Vet een ovenschaal in met een beetje vloeibare margarine. Wikkel elk stuk prei in een plak gekookte ham en leg ze in de ovenschaal.
- Meng het gehakte ei met 2 kneepjes vloeibare margarine en de peterselie. Verdeel dit over de prei en dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Bak de ham-preirolletjes 10 à 15 minuten in de oven.
Tip
Lekker met aardappelpuree.
Andere Solo-leden over dit recept (4)
Gepost door Love to Cook op 02 november 2016 om 19u43
Dit was een heerlijk gerecht. Ik kookte de prei in bouillon en wat langer. Dit had met de dikte van de prei stengels te maken. Bovendien smeerde ik elk plakje ham dun in met een likje mosterd. Verder hield ik me braaf aan de voorgeschreven bereidingswijze. Manlief smulde. En..... dat wil wat zeggen, omdat hij niet zo'n liefhebber is van prei.
Gepost door Solo op 04 november 2016 om 13u40
Hoi Love to Cook, bedankt voor jouw compliment en de tips. ;) Laat dit heerlijk receptje jullie smaken! Groetjes, het Solo-team
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?