use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Marokkaans appeldessert (pastilla) met brickdeeg en amandel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Marokkaans appeldessert (pastilla) met brickdeeg en amandel

Marokkaans appeldessert (pastilla) met brickdeeg en amandel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 50 g rozijnen
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 4 appels (jonagold bijvoorbeeld)
  • 25 g griessuiker
  • 0.5 koffielepel kaneel
  • 3 el xèresazijn (supermarkt)
  • 5 druppels oranjebloesemwater (Marokkaanse kruidenier)
  • 3 vellen brickdeeg
  • 100 g amandelschilfers

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Week de rozijnen een kwartiertje in water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
  2. Haal de vellen brickdeeg uit de verpakking en rol ze open. Neem een lage ronde bakvorm, leg hem op de brickvellen en snijd de hoeken eraf, zodat je ronde vellen overhoudt.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Doe 2 eetlepels Solo vloeibaar in een antikleefpan en zet ze op een zacht vuurtje. Voeg er de appelblokjes aan toe, samen met de suiker, de kaneel, de xèresazijn en enkele druppels oranjebloesemwater. Laat een kwartier al roerend stoven en voeg daarna de uitgelekte rozijnen toe. Laat nog twee minuutjes verder stoven en laat afkoelen.
  4. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Borstel de brickvellen in met wat Solo vloeibaar en leg ze naast elkaar op het bakpapier. Bak ze een vijftal minuutjes goudbruin in de oven. Laat ze drogen en afkoelen op keukenpapier.
  5. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een droge koekenpan.
  6. Maak de pastilla. Neem hiervoor opnieuw de lage ronde bakvorm. Leg op de bodem een vel gebakken brickdeeg en smeer er een laagje van het appelmengsel op. Leg hierop opnieuw een vel brickdeeg en een laagje appel. Sluit af met een vel brickdeeg. Strooi hier bovenop de geroosterde amandelschilfers.
Snijd de pastilla met een scherp mes in partjes en serveer. Ook lekker met een bolletje vanille-ijs.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.