Papillot van kabeljauw met witloof, prei en fijne kruiden

54 (54)
25 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Snij een fijne julienne van de wortel, ½ prei en een weinig knolselder.
  2. Gaar de julienne in Solo op een klein vuurtje zonder te kleuren.
  3. Pel de tomaat, snij in vier en verwijder de pitten.
  4. Snij de rest van de prei in schuine repen van 2 cm dikte en stoof "al dente" in Solo zonder te kleuren.
  5. Snij het witloof en bereid op dezelfde manier als de prei.
  6. Versnipper de sjalot. Verwarm de oven voor op 180°.
  7. Neem 2 bladen aluminiumpapier.
  8. Smeer ze in met Solo en verdeel er de versnipperde sjalot over.
  9. Schik de prei en het witloof op de sjalot.
  10. Kruid met een weinig peper en zout.
  11. Leg er dan vervolgens de kabeljauw op.
  12. Kruid met peper en zout en de kruiden .
  13. Leg hierop de julienne en de tomaat.
  14. Giet in elke papillot 1 dl witte wijn en vouw dicht.
  15. Laat gedurende 10 minuten garen in de oven.

Tip

Dien zo op, de papillot wordt aan tafel geopend.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (35)

Gepost door Lekker*bekje op 17 april 2017 om 12u29

k heb dit al eens klaar gemaakt en iedereen vond het heeeeeeeel lekker zal het zeker nog klaarmaken bedankt solo !

Gepost door Solo op 18 april 2017 om 15u52

Hoi Lekker*bekje, fijn om te horen dat iedereen het super lekker vond! Ja, zeker doen ;)! Smakelijk alvast! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?