Paella met kip en pikante chorizo

12 (12)
55 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de safraan in een kommetje, voeg 2 eetlepels bouillon toe, roer en laat staan tot gebruik. Bestrooi de kippenboutjes met peper en zout.
  2. Verhit de Solo vloeibaar in een diepe pan en bak de kip in 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui en chorizo toe en bak even mee. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog 1 minuut verder.
  3. Voeg de rijst toe en bak hem al roerend mee tot de korrels mooi blinken. Door de rijst te bakken ‘fixeer’ je het zetmeel en voorkom je dat de paella te kleverig wordt. Voeg de tomatenblokjes toe en giet er de rest van de bouillon en de opgeloste saffraan bij. Breng aan de kook, roer 1 keer goed door, zet het vuur zachter en laat 20 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg er in de laatste 10 minuten de erwten aan toe en roer goed om.
  5. Serveer de paella in een diep bord.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door Sanneke69 op 16 maart 2018 om 14u22

Zijn de tomatenblokjes vers of uit blik (want hier zit nog veel vocht bij) ? Alvast bedankt !

Gepost door Solo op 16 maart 2018 om 17u20

Dag Sanneke69, voor dit recept is een blik tomatenblokjes van 400 gram perfect. Het vocht uit het blik wordt probleemloos door de rijst opgenomen en geeft bovendien ook extra smaak aan je zelfgemaakte paëlla. Zeker uitproberen, het resultaat zal tóp zijn!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?