Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook. Leg de tomaten enkele tellen in een bak met kokend water en trek de velletjes eraf, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de helft van de sjalot met het uitgeperste teentje look al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de tomaat toe en laat alles op een laag vuur ca. 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en schep er de kappertjes door.
Verhit gelijktijdig 1 eetlepel Solo vloeibaar in een ruime pan en fruit de rest van de sjalot op een halfhoog vuur in 3 minuten goudgeel en glazig. Voeg de rijst toe en bak alles tot de korrels glazig zien. Schenk er water op tot de rijst net onder staat en roer er naar smaak het bouillonblokje en peper door. Breng de rijst aan de kook en kook hem 7 minuten op een laag vuur met de deksel op de pan. Neem de pan van het vuur en laat de rijst in een gesloten pan in ca. 10 minuten nagaren.
Bestrijk de koteletjes lichtjes met Solo vloeibaar en kruid ze naar smaak met peper en zout. Rooster ze in een grillpan, afhankelijk van de dikte, in 2-4 minuten per kant bruin aan de buitenkant en rosé vanbinnen.