use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Ovenschotel van ratatouille met aardappelen en kaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Ovenschotel van ratatouille met aardappelen en kaas

Ovenschotel van ratatouille met aardappelen en kaas

Heb je al eens ratatouille als ovenschotel opgediend? Het is zowaar nóg lekkerder dan gewone ratatouille! En ja, je kan het helemaal op voorhand maken.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kg aardappelen
  • bouillonpoeder
  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • 2 middelgrote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el Solo Vloeibaar Light
  • 0.5 el gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 zak of pot (400 g) tomatensaus voor pasta
  • 100 g 20+ of 30+ Goudse kaas

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 0,25 cm. Doe ze in een pan met koud water en een mespuntje bouillonpoeder. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en kook 10 minuten. Goed afgieten. Haal de uiteinden van aubergine en courgettes. Snijd de aubergine en courgettes in blokjes van 2 cm. Pel en snipper uien en knoflook.
  2. Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst 3 eetlepels Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist de uien, knoflook, aubergine en courgette toe. Roerbak 5 minuten en roer dan de Franse kruiden erdoor.
  3. Vet een ovenschotel met een inhoud van 3 liter in met de rest van de vloeibare margarine. Leg de geroerbakte groente op de bodem van de schotel en giet de tomatensaus erover. Schud de schaal een beetje zodat alles goed wordt vermengd. Dek de groente af met de aardappelschijfjes en strooi de kaas erover. Bak 25 minuten totdat de bovenkant lichtbruin is.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.