Ovenschotel van ratatouille met aardappelen en kaas

Heb je al eens ratatouille als ovenschotel opgediend? Het is zowaar nóg lekkerder dan gewone ratatouille! En ja, je kan het helemaal op voorhand maken.

4 (4)
40 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 0,25 cm. Doe ze in een pan met koud water en een mespuntje bouillonpoeder. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en kook 10 minuten. Goed afgieten. Haal de uiteinden van aubergine en courgettes. Snijd de aubergine en courgettes in blokjes van 2 cm. Pel en snipper uien en knoflook.
  2. Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst 3 eetlepels Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist de uien, knoflook, aubergine en courgette toe. Roerbak 5 minuten en roer dan de Franse kruiden erdoor.
  3. Vet een ovenschotel met een inhoud van 3 liter in met de rest van de vloeibare margarine. Leg de geroerbakte groente op de bodem van de schotel en giet de tomatensaus erover. Schud de schaal een beetje zodat alles goed wordt vermengd. Dek de groente af met de aardappelschijfjes en strooi de kaas erover. Bak 25 minuten totdat de bovenkant lichtbruin is.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?