Recept 55***** (3 stemmen)

Oosterse salade met tijgergarnalen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Maaltijdsoep

tijd
0 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de komkommer, de wortelen en snijd ze in dunne reepjes. Snijd ook de lente-uitjes in reepjes. Meng de groenten in een kom samen met de sojascheuten.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Voor de vinaigrette: meng de gembersiroop met het sap van de limoenen, snij het citroengras en een teentje look fijn en meng alles. Snijd ook de steeltjes van de koriander fijn (de blaadjes heb je later nodig) een laat die marineren in de vinaigrette. Kruid met peper en zout en giet het sausje in een glazen pot of bokaal.
  4. Maak de vinaigrette best een dag of enkele uren van tevoren, opdat het citroengras alle smaak kan afgeven. Bewaar de vinaigrette in de koelkast en schud er af en toe eens mee. Na enkele uren zal je merken dat de vinaigrette al de smaken heeft geabsorbeerd. Giet nu door een zeef en giet enkele lepels vinaigrette over de salade. Voeg er nu ook de korianderblaadjes aan toe.
  5. Verhit wat Solo Vloeibaar in een pan en bak de tijgergarnalen circa 3 minuten of tot ze niet meer glazig zijn. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan en rol de gebakken tijgergarnalen erdoor. Dresseer ze vervolgens op de salade.
  6. Serveer de Basmati-rijst erbij, eventueel in een apart potje.
Tip

Tips van Jeroen

Voor een feestelijkere toets: Sint-Jakobsnoten. Kies daarbij ook eens voor sojasaus in plaats van peper en zout om je slaatje op smaak te brengen.

Gembersiroop vind je in de meeste supermarkten, maar acacia-honing past ook.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie