Oosterse salade met tijgergarnalen

Wauw… wat een feest van smaken, deze oosterse salade met pittige tijgergarnalen. Eén keer proven en je bent verkocht!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de komkommer, de wortelen en snijd ze in dunne reepjes. Snijd ook de lente-uitjes in reepjes. Meng de groenten in een kom samen met de sojascheuten.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Voor de vinaigrette: meng de gembersiroop met het sap van de limoenen, snij het citroengras en een teentje look fijn en meng alles. Snijd ook de steeltjes van de koriander fijn (de blaadjes heb je later nodig) een laat die marineren in de vinaigrette. Kruid met peper en zout en giet het sausje in een glazen pot of bokaal.
  4. Maak de vinaigrette best een dag of enkele uren van tevoren, opdat het citroengras alle smaak kan afgeven. Bewaar de vinaigrette in de koelkast en schud er af en toe eens mee. Na enkele uren zal je merken dat de vinaigrette al de smaken heeft geabsorbeerd. Giet nu door een zeef en giet enkele lepels vinaigrette over de salade. Voeg er nu ook de korianderblaadjes aan toe.
  5. Verhit wat Solo Vloeibaar in een pan en bak de tijgergarnalen circa 3 minuten of tot ze niet meer glazig zijn. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan en rol de gebakken tijgergarnalen erdoor. Dresseer ze vervolgens op de salade.
  6. Serveer de Basmati-rijst erbij, eventueel in een apart potje.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?