Oosterse kippensoep met kokos
Eenvoudig, maar toch boordevol heerlijke ingrediënten, deze kippensoep met kokos. Haast niet te geloven dat je deze oosterse topper in maar 20 minuten klaar hebt: check de video!
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 jonge worteltjes
- 4 stengels witte selder
- 1 stukje gember van 3 cm
- 1 courgette
- 1 pakje babymaïs
- 1 rode chilipeper
- 2 kippenfilets
-
1 el Solo Vloeibaar
- 400 ml kokosmelk
- 1 blokje Knorr kippenbouillon
- 1 el Thaise currypasta
- 2 el rietsuiker
- 1 bosje verse koriander
Bereidingswijze
- Schil de de worteltjes, de selderstengels en de gember met een dunschiller.
- Snijd de worteltjes, de selder, de courgette en de babymaïs in fijne reepjes van ongeveer gelijke grootte. Verwijder de zaadlijsten van het chilipepertje en snipper het fijn.
- Snijd de kipfilet in repen. Zet een antikleefpan op het vuur, doe er een eetlepel Solo vloeibaar in en bak de kip in enkele minuten gaar.
- Doe de kokosmelk in een soeppan met 500 ml water en breng samen aan de kook. Voeg het blokje kippenbouillon, de currypasta en de suiker toe. Rasp het stukje gember in de soep.
- Voeg de gesneden groenten toe aan de soep en laat ze in 10 minuten zachtjes gaarkoken.
- Voeg de gebakken kip toe en laat nog een tweetal minuten mee opwarmen.
- Schep de soep in diepe borden of soepkommetjes en werk af met wat chilisnippers en een paar plukjes verse koriander.
Tip
Geen fan van koriander? Deze oosterse kippensoep met kokos smaakt ook heerlijk zonder...
Andere Solo-leden over dit recept (5)
Gepost door Treibeltje op 03 november 2015 om 15u14
Heel mooie en h
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?