Oosterse kippensoep met kokos

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de de worteltjes, de selderstengels en de gember met een dunschiller.
  2. Snijd de worteltjes, de selder, de courgette en de babymaïs in fijne reepjes van ongeveer gelijke grootte. Verwijder de zaadlijsten van het chilipepertje en snipper het fijn.
  3. Snijd de kipfilet in repen. Zet een antikleefpan op het vuur, doe er een eetlepel Solo vloeibaar in en bak de kip in enkele minuten gaar.
  4. Doe de kokosmelk in een soeppan met 500 ml water en breng samen aan de kook. Voeg het blokje kippenbouillon, de currypasta en de suiker toe. Rasp het stukje gember in de soep.
  5. Voeg de gesneden groenten toe aan de soep en laat ze in 10 minuten zachtjes gaarkoken.
  6. Voeg de gebakken kip toe en laat nog een tweetal minuten mee opwarmen.
  7. Schep de soep in diepe borden of soepkommetjes en werk af met wat chilisnippers en een paar plukjes verse koriander.

Tip

Geen fan van koriander? Deze oosterse kippensoep met kokos smaakt ook heerlijk zonder...

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Treibeltje op 03 november 2015 om 14u14

Heel mooie en h

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?