Omelet Vesuvius

3 (3)
40 min

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Kook in een pan de kristalsuiker met het water tot een heldere siroop (van 121ºC op de suikerthermometer). Mix intussen de eiwitten stijf en spatel hier de poedersuiker door. Voeg al mixend de hete suikersiroop toe aan de eiwitten. Blijf mixen tot het schuim taai en afgekoeld is.
  3. Bereiding
  4. Maak de dressing: Kook in een pannetje een suikersiroop van de suiker met 1 dl water. Meng de likeur erdoor. Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Haal het ijs uit de bakken en stapel het op een serveerschaal op elkaar. Bedek het ijs aan alle kanten met schijfjes cake en bestrijk de cake met een kwastje met de dressing. Strijk het schuim ruw uit over de cake.
  5. Zet de taart in de hete oven tot het schuim lichtbruin kleurt. Verwarm ondertussen de cognac tot ca. 50ºC en schenk het in een schoongemaakte halve eischaal. Zet het eischaaltje op de taart en steek de cognac aan. Serveer de brandende omelet Vesuvius direct.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door pascal lekker op 14 mei 2017 om 07u05

bedankt solo, gisteren gemaakt en de vrienden waren vol lof

Gepost door Solo op 18 mei 2017 om 13u57

Dag Pascale, Het doet ons veel plezier dat iedereen het zo lekker vond! Het is dan ook een echte lekkernij! Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?