Mosselen in witte wijn met friet

Een echte klassieker: mosselen met witte wijn. Serveer ze met zelf gesneden frietjes om extra veel indruk te maken.

6 (6)
15 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen een minuutje onder koud stromend water.
  2. Snijd de bladeren van de selderstengels, snijd ze fijn en houd ze apart. Snijd de stengels in kleine stukjes. Pel de ui en snijd hem in ringen.
  3. Verhit de Solo Vloeibaar in een grote hoge pan en fruit hierin de selderstukjes en de uiringen een drietal minuten aan.
  4. Voeg vervolgens de gewassen mosselen, de fijngesneden selderblaadjes, de witte wijn en de mosselkruiden aan de kookpot toe.
  5. Breng alles aan de kook, zet het deksel op de pan en laat de mosselen in 5 à 7 minuten opengaan. Schud de pan regelmatig om tot alle mosselen geopend zijn.
  6. Serveer de mosselen met de groenten in diepe borden en een extra bordje verse frietjes erbij.

Tip

Snijd de groenten voor bij je mosselen met witte wijn zo fijn mogelijk, dan zijn ze beetgaar als je mosselen klaar zijn.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door francine1 op 10 september 2019 om 16u03

Vijf sterren

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?