Monsterbrownies

Zo heb je brownieekoekjes nog nooit gemaakt: wat zien deze monstertjes eruit om op te eten! Een originele manier om brownies te bakken. Begin er meteen aan.

23 (23)
55 min

Ingrediënten voor 20 personen

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom en klop tot je een glad deeg krijgt.
  2. Giet het deeg in een bakvorm van 30 x 22 cm, die je vooraf invet en bekleedt met bakpapier.
  3. Bak gedurende 30-35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C (160 °C voor heteluchtovens en stand 4 voor gasovens). Haal het gebak uit de oven en laat het afkoelen op een taartrooster.
  4. Om het chocoladeglazuur te maken, doe je alle ingrediënten in een kom au bain-marie. Roer tot je een glad, glanzend mengsel krijgt. Haal de kom uit het waterbad en laat het mengsel afkoelen. Klop tot het mengsel dik genoeg is en smeer het dan op het gebak.
  5. Snijd het gebak in 21-24 repen. Doe de resterende 50 g poedersuiker in een kom en voeg enkele druppels water toe om een dik suikerglazuur te maken. Gebruik dit om de Oreo’s en andere versiering vast te zetten. Doe het resterende suikerglazuur in een spuitzak met een rond spuitmondje en teken daarmee de mondjes van je monsters.

Tip

Je kunt een deel van het suikerglazuur rood kleuren als je de Oreo-koekjes als ogen wil gebruiken. Leg een M&M op het midden van het oog en gebruik het rode glazuur om griezelige adertjes te tekenen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?