nagerecht
Monsterbrownies
Geef score
Kooktijd55 min
Porties

- 100 g zwarte chocolade, gesmolten en afgekoeld
- 100 g Solo Patisserie
- 275 g lichtbruine basterdsuiker
- 3 middelgrote eieren
- 175 g zelfrijzende bloem
- 1 afgestreken tl bakpoeder
- 100 ml melk
- Chocoladeglazuur:
- 55 g Solo Patisserie
- 225 g poedersuiker
- 2 el cacaopoeder, gemengd met
- 2 el water en
- 1 el melk
- Suikerglazuur (om de decoratie vast te zetten):
- 50 g poedersuiker
- enkele druppels water
- Oreo-koekjes, M&M’s, chocoladecallets of ander leuk snoepgoed om je monsterbrownies te versieren
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom en klop tot je een glad deeg krijgt.
- Giet het deeg in een bakvorm van 30 x 22 cm, die je vooraf invet en bekleedt met bakpapier.
- Bak gedurende 30-35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C (160 °C voor heteluchtovens en stand 4 voor gasovens). Haal het gebak uit de oven en laat het afkoelen op een taartrooster.
- Om het chocoladeglazuur te maken, doe je alle ingrediënten in een kom au bain-marie. Roer tot je een glad, glanzend mengsel krijgt. Haal de kom uit het waterbad en laat het mengsel afkoelen. Klop tot het mengsel dik genoeg is en smeer het dan op het gebak.
- Snijd het gebak in 21-24 repen. Doe de resterende 50 g poedersuiker in een kom en voeg enkele druppels water toe om een dik suikerglazuur te maken. Gebruik dit om de Oreo’s en andere versiering vast te zetten. Doe het resterende suikerglazuur in een spuitzak met een rond spuitmondje en teken daarmee de mondjes van je monsters.
