Macaroni uit de oven met tapenade, gehakt, aubergine, tomaten en feta

3 (3)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven voor op 220°C. Kook de macaroni in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
  2. Pel en snipper de uien. Maak de aubergines schoon en was de tomaten. Snijd de aubergines en tomaten fijn. Pureer de feta met een staafmixer of in een blender totdat u kleine brokjes hebt of verkruimel de feta met een vork.
  3. Laat in de tussentijd een wok of een grote, diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de ui toe. Bak 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak nog eens 3 minuten. Voeg de aubergine en tomaten toe en bak nog eens 8 minuten. Bestrooi met een theelepel bouillonpoeder en draai het vuur uit. Roer de tapenade, de gekookte macaroni en de helft van de verkruimelde feta.
  4. Schep de macaroni in een ovenschaal (inhoud 2 liter) met de rest van de feta en het broodkruim. Bak in de oven totdat de schotel goudbruin is.

Tip

In plaats van rundergehakt, kunt u ook lamsgehakt, varkensgehakt of half-om-halfgehakt gebruiken. U kunt de feta vervangen door zachte geitenkaas of door geraspte Goudse kaas.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Liesje1130 op 19 april 2016 om 12u34

Welke tappenade moet er gebruikt worden? (Tomaten, olijven, geroosterde groenten...)

Gepost door Solo op 20 april 2016 om 11u02

Hey Liesje, je kan olijventapenade gebruiken :-) Smakelijk!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?