Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Macaroni uit de oven met tapenade, gehakt, aubergine, tomaten en feta

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Porties4 porties
hoofdgerecht
Italiaans
groenten
vlees
recipe image Macaroni uit de oven met tapenade, gehakt, aubergine, tomaten en feta
  • 400 g macaroni
  • bouillonpoeder
  • 2 grote uien
  • 1 aubergine
  • 6 tomaten
  • 150 g feta
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 200 g gehakt
  • 6 el tapenade
  • 2 el broodkruim
  1. Verhit de oven voor op 220°C. Kook de macaroni in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
  2. Pel en snipper de uien. Maak de aubergines schoon en was de tomaten. Snijd de aubergines en tomaten fijn. Pureer de feta met een staafmixer of in een blender totdat u kleine brokjes hebt of verkruimel de feta met een vork.
  3. Laat in de tussentijd een wok of een grote, diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de ui toe. Bak 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak nog eens 3 minuten. Voeg de aubergine en tomaten toe en bak nog eens 8 minuten. Bestrooi met een theelepel bouillonpoeder en draai het vuur uit. Roer de tapenade, de gekookte macaroni en de helft van de verkruimelde feta.
  4. Schep de macaroni in een ovenschaal (inhoud 2 liter) met de rest van de feta en het broodkruim. Bak in de oven totdat de schotel goudbruin is.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.