Recept 45**** (19 stemmen)

Luchtige appeltaart met abrikozen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Appeltaart recept

tijd
85 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rasp de schil van de citroen. Schil de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne schijfjes. Besprenkel met het sap van de citroen. Snijd de abrikozen in reepjes. Breek de eieren in een kom en klop ze dik en luchtig met de suiker. Bekleed de vorm met bakpapier.
  2. Meng het eiermengsel met de appel, het citroenrasp, de abrikozen en de vloeibare margarine. Spatel er het bakmeel, het bakpoeder en het snufje zout door.
  3. Schep het beslag in de vorm. Laat de taart ongeveer 1 uur in de oven staan.

Ingrediëntenvoor 8 personen

Andere Solo-leden over dit recept (12)

Gepost door Rigo Marinette op 07 juni 2015 om 21u03

Is dat in een bakvorm voor gateau?

Gepost door Solo op 08 juni 2015 om 16u24

Inderdaad Marinette! Veel bakplezier!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie