Recept 55***** (1 stem)

Linzer koekjes met bananenconfituur

Dit is een recept van

tijd
170 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voor de Confituur: doe het sap van de sinaasappel en de citroen in een grote kookpot en warm zachtjes op.
  2. Voeg dan de suiker toe, roer goed en breng zachtjes aan de kook.
  3. Doe hierbij dan de stukjes banaan en laat zachtjes sudderen tot de bananen bijna tot moes zijn gekookt (er mogen nog kleine stukjes inzitten).
  4. Verdeel dan de confituur over de potten, draai het deksel erop, draai de potten om en laat zo afkoelen.
  5. Voor de Koekjes: meng de bloem met het amandelmeel en snuifje kaneel.
  6. Klop de Solo met de suiker romig en luchtig in de keukenmachine. Voeg het ei toe en meng goed.
  7. Doe hierbij nu het bloemmengsel en meng tot een stevig deeg.
  8. Verpak het deeg in 2 à 3 porties in plasticfolie en laat het deeg minstens 2 uur opstijven.
  9. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  10. Beleg een bakplaat met een stuk bakpapier.
  11. Haal één portie deeg uit de koelkast en rol krachtig uit op een bebloemd oppervlak tot ongeveer 3 mm dik.
  12. Steek vormpjes uit en leg op de bakplaat.
  13. Pak het overige deeg terug in en leg terug in de koelkast.
  14. Neem het tweede pakje deeg. Rol dit net als het eerst uit en steek de vormpjes eruit.
  15. Het is heel belangrijk dat het deeg heel stevig is bij het uitrollen (als het te zacht is, zal het kleven). Daarom is het belangrijk om in deegporties te werken.
  16. Is je bakplaat vol, bak de koekjes dan 12 minuten af in de oven tot ze mooi lichtbruin zijn.
  17. Haal uit de oven en laat afkoelen en uitharden.
  18. Als de koekjes zijn afgekoeld kan je de Linzerkoekjes samenstellen.
  19. Neem een koekjes, doe hierop 1 koffielepel confituur en leg hierop een tweede koekje.
  20. Werk de bovenkant van het koekje eventueel af met bloemsuiker.
  21. Bewaar de koekjes in een luchtdicht blik.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie