Ingrediënten voor 4 personen
- 75 cl Vers sinaasappelsap
- 1 Citroen (sap)
- 750 gram Gepelde bananen (in stukjes)
- 500 gram Geleisuiker
- 240 gram Patisseriebloem + extra
- 60 gram Amandelmeel
- snuifje Kaneel
- 130 gram Suiker
-
240 gram Solo
- 1 Ei
- Vanille essence
- Confituurpotten (gesterilliseerd)
- Uitsteekvormpjes
- Bakplaat + bakpapier
Bereidingswijze
- Voor de Confituur: doe het sap van de sinaasappel en de citroen in een grote kookpot en warm zachtjes op.
- Voeg dan de suiker toe, roer goed en breng zachtjes aan de kook.
- Doe hierbij dan de stukjes banaan en laat zachtjes sudderen tot de bananen bijna tot moes zijn gekookt (er mogen nog kleine stukjes inzitten).
- Verdeel dan de confituur over de potten, draai het deksel erop, draai de potten om en laat zo afkoelen.
- Voor de Koekjes: meng de bloem met het amandelmeel en snuifje kaneel.
- Klop de Solo met de suiker romig en luchtig in de keukenmachine. Voeg het ei toe en meng goed.
- Doe hierbij nu het bloemmengsel en meng tot een stevig deeg.
- Verpak het deeg in 2 à 3 porties in plasticfolie en laat het deeg minstens 2 uur opstijven.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Beleg een bakplaat met een stuk bakpapier.
- Haal één portie deeg uit de koelkast en rol krachtig uit op een bebloemd oppervlak tot ongeveer 3 mm dik.
- Steek vormpjes uit en leg op de bakplaat.
- Pak het overige deeg terug in en leg terug in de koelkast.
- Neem het tweede pakje deeg. Rol dit net als het eerst uit en steek de vormpjes eruit.
- Het is heel belangrijk dat het deeg heel stevig is bij het uitrollen (als het te zacht is, zal het kleven). Daarom is het belangrijk om in deegporties te werken.
- Is je bakplaat vol, bak de koekjes dan 12 minuten af in de oven tot ze mooi lichtbruin zijn.
- Haal uit de oven en laat afkoelen en uitharden.
- Als de koekjes zijn afgekoeld kan je de Linzerkoekjes samenstellen.
- Neem een koekjes, doe hierop 1 koffielepel confituur en leg hierop een tweede koekje.
- Werk de bovenkant van het koekje eventueel af met bloemsuiker.
- Bewaar de koekjes in een luchtdicht blik.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?