Recept 35*** (8 stemmen)

Lasagne Bolognaise - Eigen samenstelling

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200° C
  2. ~ Hak de ui, sjalot en knoflook fijn. Stoof dit in de olijfolie.
  3. ~ Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.
  4. ~ Voeg het blik tomatenblokjes toe en kruid met basilicum, tijm, peper en zout.
  5. ~ Laat het gehaktmengsel eventjes sudderen.
  6. ~ Maak een lopende bechamel door de boter te laten smelten, bloem toe te voegen en bij
  7. dit mengsel al roerend de melk toe te voegen.
  8. OPGELET! Laat de saus niet te dik worden, ze moet nog vloeibaar zijn
  9. ~ Vet een ovenschotel voor twee personen in en giet hier eerst een laagje bechamel in.
  10. ~ Bedek de bechamel met lasagnebladeren. Schep hier het gehaktmengsel op.
  11. ~ Bedek weer met lasangebladeren. Maak nu laagjes met bechamel, lasagnebladeren,
  12. gehaktmengsel, lasangebladeren,...
  13. ~ Eindig met een (dikke) laag bechamel en werk af met gemalen kaas.
  14. ~ Zet de lasange gedurende 20 minuten in een oven van 200°C
  15. Smakelijk!
  16. Tips:
  17. Ik gebruik de soubry lasagnebladeren en mijn kooktijden zijn hierop berekend.
  18. Je kan ook al kaas toevoegen aan de bechamel als je dat liever hebt.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?