hoofdgerecht
Zalm met romige Pesto en chilisaus
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 350 g linguine (of spaghetti)
- 150 ml droge witte Vermout of witte wijn
- 2 eetlepels Bertolli Pesto
- 200 ml light room
- 2 gehakte pimenten of chili poeder
- versgemalen zwarte peper
- 600 g zalmfilet (zonder vel)
- Kook de linguine.
- Bak intussen de zalmfilets gedurende 4 à 6 minuten aan elke kant, afhankelijk van hun dikte, in een pan met antiaanbaklaag.
- Zet de vis warm weg.
- Voeg de Vermout en de chili in de pan toe en laat gedurende 30 seconden inkoken.
- Roer de Pesto en de room erdoor, breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de visfilets in partjes en laat ze gedurende 1 à 2 minuten goed opwarmen in de saus op een niet te hoog vuur.
- Roer de zalm met pestosaus door de linguine en dien meteen op.
