Lamsgehaktballetjes met tomatensalade

Een op en top zomers gerechtje met heerlijke Midden-Oosterse invloeden en dat bovendien lekker veelzijdig is! Je kan deze lam kofta’s gewoon doordeweeks serveren, gezellig bij een zomerse apéro of steek de barbecue aan en grillen maar!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en hak deze fijn.
  2. Verhit een pan of stoofpot met een scheutje Solo Vloeibaar en fruit hierin de ui mooi glazig. Haal de pan van het vuur en zet even opzij om af te koelen.
  3. Meng het lamsgehakt met komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, sumac, ei, paneermeel, fijngehakte peterselie, afgekoelde ui en een snuifje zout. Rol nadien balletjes van het gehakt.
  4. Laat de gehaktballetjes 15 minuten of langer opstijven in de koelkast.
  5. Halveer ondertussen de kerstomaten.
  6. Pel de rode ui en hak deze in fijne schijfjes.
  7. Meng de kerstomaten met de ui, peterselie, rode wijnazijn, een snuifje zout en peper. Bewaar in de koelkast tot net voor het serveren.
  8. Snijd ook de komkommer in schijfjes.
  9. Verhit een ruime pan/stoofpot met een grote scheut Solo vloeibaar en bak hierin de gehaktballetjes mooi goudbruin en gaar.
  10. Klop de Solo Crèmefine Patisserie op en voeg op het laatste de fijngehakte peterselie, bieslook, dille, griekse yoghurt, sumac en zout toe.
  11. Verwarm het naanbrood/platbrood in de oven/grillpan.
  12. Serveer het brood met de lamsgehaktballetjes, tomatensalade, schijfjes komkommer en de kruidenroomsaus.

Tip

Smeer de naanbroden in met Solo Vloeibaar gemengd met wat look en verse kruiden voor nog wat extra smaak, en verwarm deze nadien in de oven!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door gerjo op 14 juni 2019 om 13u04

Volgens mij mis ik een ingredient, iets van lamsgehakt, of nog meer!!!! groetjes uit Zaandam Nederland.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?