use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pita met tomatensalsa en lamsgehaktbrochette
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pita met tomatensalsa en lamsgehaktbrochette

Pita met tomatensalsa en lamsgehaktbrochette

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 doosjes kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 1 bussel platte peterselie
  • azijn
  • olijfolie
  • 1 mespuntje pilipili
  • 500 g lamsgehakt
  • Solo Vloeibaar
  • 1 gele courgette
  • 2 paprika’s
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 4 pitabroodjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Snijd de kerstomaten in vieren en doe ze in een kom samen met de gesnipperde rode ui en gehakte platte peterselie. Kruid met zout, een scheutje azijn, olijfolie en een mespuntje pilipili.
  3. Rol balletjes van het lamsgehakt. Voeg echter geen extra kruiden toe, want lamsgehakt is meestal al stevig gekruid. Bak de balletjes, in enkele minuten, op een hoog vuur en in wat Solo Vloeibaar bruin. Laat ze daarna op een zacht vuurtje en onder een deksel gedurende 10 minuten verder garen.
  4. Snijd de courgette en de paprika’s in grove stukken en bak deze ook circa 3 minuten in een hete pan met wat Solo.
  5. Neem een takje rozemarijn en rits er de onderste blaadjes af. Snijd met een mes een punt aan het takje en steek er de balletjes en de groenten op. Laat de brochette nog een 15 tal minuten in een oven op het rooster garen.
  6. Smeer wat Solo Vloeibaar op de pitabroodjes en grill ze in een grilpan, zodat je mooie grillstrepen krijgt. Dit heet “quadriëren”.
  7. Dresseer de tomatensalsa op de pitabroodjes. Leg daarbovenop de lamsgehaktbrochettes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.