use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Griekse ovenschotel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Griekse ovenschotel

Griekse ovenschotel

Ziet deze Griekse ovenschotel er niet onweerstaanbaar uit? Goed nieuws: dat is hij ook. Een heerlijk gerecht boordevol groenten, dat je doordeweeks gauw op tafel zet.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    55 min
  • Porties
     
    5 porties

Ingrediënten
 

  • 750 g gehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • 0.5 tl kaneel
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 blikjes tomatenblokjes op sap
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 75 g Solo
  • 75 g bloem
  • 6 dl melk
  • 3 aubergines
  • 4 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte kaas

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een 0.5 à 1 cm dik. Vet een rechthoekige ovenschaal in.
  2. Bak het gehakt rul in een droge pan. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak een minuut of 5. Giet het vocht af.
  3. Kruid het gehakt met peper, zout, kaneel en oregano en voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Laat het vlees ongeveer 20 minuten pruttelen.
  4. Maak ondertussen een bechamelsaus. Smelt hiervoor de margarine in een steelpan en voeg de bloem in één keer toe. Roer dit tot een samenhangend geheel en laat het een minuutje garen op laag vuur. Roer er dan met de melk een gladde saus van en laat deze 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Bak de plakken aubergine in wat vloeibare margarine aan beide kanten. Meng 1 ei door de tomatensaus. Neem de bechamelsaus van het vuur en laat deze licht afkoelen.
  6. Bedek de bodem van de ovenschaal met plakken aubergine. Kruid ze met peper en zout en bedek met een volgende laag aubergine, kruid opnieuw, enzovoort. Meng het laatste ei en ongeveer 2/3 van de kaas door de bechamelsaus. Verdeel de tomatensaus over de aubergine en dek af met de belhamelkaassaus.
  7. Strooi de rest van de kaas over de moussaka en bak het gerecht nog een half uur in de oven.
Gebruik voor je Griekse ovenschotel liever geen mager gehakt: het vlees zal sneller uitdrogen. Gewoon gemengd gehakt is een goede keuze.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.