use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lamsfilet met vijgensaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lamsfilet met vijgensaus

Lamsfilet met vijgensaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 7.5 el Solo Vloeibaar
  • 500 g lamsfilet
  • zout en peper
  • aluminiumfolie
  • 8 vijgen
  • 1 sjalot
  • 0.5 el suiker
  • 1 el Bertolli Aceto Balsamico di Modena
  • 2 dl rode port

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verhit 5 el vloeibare margarine in een pan en bak hierin het vlees rondom aan in ca. 4 minuten. Bestrooi het met zout en peper, haal het uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie.
  2. Schil intussen de vijgen en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de sjalot. Verhit 2,5 el vloeibare margarine in de pan waarin het vlees is gebakken en fruit hierin de sjalot ca. 2 minuten.
  3. Bak de vijgen kort mee. Schep de suiker erbij en laat het iets karamelliseren. Voeg de azijn toe en bak nog ca. 1 minuut. Blus de vijgen af met de port en laat het vocht op hoog vuur iets inkoken.
  4. Snijd de lamfilets in sneetjes en serveer met de vijgensaus. Lekker met waterkersstamppot.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.