Kruidentopping met kaneel, kruidnagel en bruine suiker

1 (1)
15 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Haal de Solo wikkel een half uur voor je met de bereiding begint uit de koelkast, zodat je hem makkelijk kan verwerken. Pak de Solo uit en leg hem op een diep bord. Leg een strook vershoudfolie klaar van 40 cm.
  2. Plet de Solo met een vork. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en meng ze met de vork door de Solo.
  3. Spreid het kruidenmengsel in een lange strook uit over de vershoudfolie. Rol de folie op en draai de uiteinden vast tot een stevige worst.
  4. Laat de kruidentopping een uurtje opstijven in de koelkast. Verwijder de folie en snijd de worst in schijfjes van een halve centimeter.
  5. Voeg de schijfjes toe aan je papillotgerechten net voor je ze dichtvouwt. Een heerlijk licht alternatief voor kruidenboter!

Tip

Heb je je kruidentopping liever wat krachtiger? Gebruik dan 200 gram Solo in plaats van 250 gram. Mag het wat zachter, verminder dan de hoeveelheid kruiden.

Probeer ook eens de andere recepten voor kruidentopping op deze site: -met basilicum en zongedroogde tomaat -met curry en gember -met kappertjes en ansjovis -met Zuiderse tuinkruiden

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?